Aanwezig: 21 Flitsers

sportSuzan heet ons welkom en verdeelt de aanwezigen in twee groepen, waarvan de één de sportzaal in gaat en de andere groep bewegende speeltjes in de zaal fotografeert.

Eerst hebben we het kwartiertje van Ad (en Frits).
Ad vertelt dat hij op vakantie in Zwitserland iets heel bijzonders is tegengekomen. Op de tweede zaterdag van september worden daar de koeien van de hoge weiden naar beneden gehaald tussen 1000 en 1500 meter. Dat een jaarlijks terugkerend volksfeest. Een groot deel van de weg worden de koeien met wagens naar beneden gehaald en een heel stuk is met stroomdraad afgezet, zodat ze in groten getale naar beneden komen. Er is blijkbaar ook een soort wedstrijd, waarbij sommige koeien getooid worden met heel grote bellen en bloemversieringen. Ad is nog een keer omhoog gegaan op de (elektrische) fiets van zijn vrouw om te kijken wat er toch allemaal te doen was. Hij heeft de koeien-processie leuk in beeld gebracht. Ook kwam er nog een koeien echtpaar voorbij, zoenend en wel.

Daarna was het tijd om in ‘beweging’ te komen, althans om bewegende dingen/sporters te kieken. Gevraagd wordt om de foto’s van het volleybal via de dropbox door te sturen, zodat een selectie gemaakt kan worden voor de volleybalvereniging (voor hun website).

Na de pauze lieten de gebroeders de Ruig ons het project zien waarmee zij bezig zijn geweest. Telefoons moesten uit en tijdens de presentatie mocht er nog geen commentaar worden gegeven. Op een zonnige zaterdagmorgen gingen de heren bij elkaar op de thee. Ze hadden een hele serie foto’s gemaakt en daar een slapstickachtige serie van gemaakt. De heren waren keurig in pak gekleed, toen Hessel er achter kwam dat de thee op was. “Frits, ga jij even thee halen?” Desgevraagd gebeurde dit natuurlijk. Foto’s van onderweg naar de supermarkt, in de supermarkt zelf natuurlijk en aan de kassa. Maxima liep die dag toevallig stage, dus troffen zij het dat zij aan de kassa zat. Eenmaal thuisgekomen werd er thee gezet door Hessel en werd het keurig met een dienblad geserveerd, koekje erbij etc.

Mannen wat hebben jullie dit leuk gedaan. Eigenlijk wilde iedereen de serie nog wel een keer zien, maar omwille van de tijd, kon dat helaas niet. GEWELDIG!!!! Ze kregen bijna een staande ovatie.

Jan kreeg van Suzan namens de club nog een lekkernij (chocolade) vanwege zijn verblijf in het ziekenhuis (heup gebroken). Jan wil iedereen bedanken voor alle goede wensen/kaartjes/bezoekjes.

Einde van een actieve doe-avond.