Aanwezig 19 Flitsers en 1 gast


BelichtingsDriehoekFrits heet ons welkom. Vanavond wordt vanuit de kenniscommissie door Hessel en Frits een presentatie gegeven over de belichtingsdriehoek.

Alle combinaties van ISO/Diafragma en Sluitertijd komen voorbij. Deze 3 fenomenen in de fotografie beïnvloeden elkaar. Als je de een verandert, veranderen de andere twee ook. Wat je moet instellen is sterk afhankelijk van de externe omstandigheden.

 

  • ISO= lichtgevoeligheid sensor
  • Diafragma= hoeveelheid licht die het objectief doorlaat (hoog getal = veel scherptediepte, laag getal weinig scherptediepte (laag=vaag),Een andere manier om te spelen met scherptediepte is de hyperfocale afstand (focusafstand met de meeste scherptediepte)
  • Sluitertijd: de tijd dat de sluiter openstaat

Ik kan in dit verslag helaas niet alles vermelden wat er vanavond is gezegd. Frits en Hessel het was een zeer duidelijk, begrijpelijk, verfrissend verhaal.

Verder komt de ketting aan bod. Tonnie had van Ad de opdracht gekregen glas en veren. Ze had een stelletje op de natuurstenen in het park van huis Scherpenzeel gefotografeerd met op de voorgrond champagneglazen en champagne. Yvonne S. neemt de ketting over van Tonnie.

Over 4 weken wordt de avond gevuld met 'Ken je camera'. Dus toestel, basislens, flitser en gebruiksaanwijzing meenemen.

Over twee weken een gezamenlijke avond in en met Maarn.