bizarKees heet ons welkom en geeft Jerry gelegenheid om het programma voor 2015-2016 te presenteren. De eerste Flitsavond is op donderdag 27 augustus. (zomerfoto’s op de beamer). Het volledige programma komt op de site. Het is bij de aanwezige leden positief ontvangen. Een heel leuke presentatie door Jerry.

kleurPuck vertelt ons alles over kleuren. Ze begint met een alledaagse prent van onze wereld. Kleurrijk/druk.
Dan neemt ze ons mee naar heel lang terug. Van 40.000 jaar terug zijn de eerste tekeningen bekend. Oude tekeningen, Fresco’s, Tempera noem maar op.

ijsvogel-081017-4AVanavond hebben we een presentatie van natuurfotograaf Rob Schoemaker uit Woudenberg. Vanavond laat hij vooral veel vogels zien die ook in de directe omgeving te vinden zijn.

Hij is lid van de vereniging voor natuurfotografie in Nijkerk. Verder doet hij tellingen van uilen en zwaluwen. Hij gebruikt grote lenzen, dus statief vereist.

Hij laat ons prachtige foto’s zien, alle huisvogels komen ook voorbij, zoals mezen, mussen, merels en noem maar op. Natuurlijk laat hij ook vogels uit andere gebieden zien, schitterende beelden.

soldaatVanavond worden beroemde foto’s besproken.
We verdelen ons weer in groepen. Per groep worden de meegenomen foto’s besproken en één ervan wordt centraal besproken.