waterTonnie heet ons welkom.

Margreet vertelt dat er nog kalenders te koop zijn. Melden bij haar. Verder geeft ze aan dat het Bondsblad is veranderd en ze vraagt of iedereen wel het blad krijgt, omdat er bij de Bond wijzigingen waren. Marianne heeft foam bij zich voor de wedstrijdfoto’s. Deze moeten uiterlijk 21-12-2017 bij Suzan zijn. Kunnen meegenomen worden naar de Campavond. Klaas wil nog graag een paar extra fotografen (voor een uurtje) voor de Florijn Winterloop.
 
Hierna worden de ingezonden foto’s getoond naar aanleiding van de opdracht van de themagroep natuur/macro met korte en lange sluitertijd. Meerdere mensen lieten foto’s zien die gemaakt waren tijdens de SOP naar Staverden.

De waterval en het waterrad waren favoriet. Ook het beekje was een paar keer in beeld, waarbij opviel dat veel leden de foto’s met de langere sluitertijd mooier vonden dan die met de snelle sluitertijd. Ook was er een natuurfoto met de snelweg op de achtergrond, waarbij het verkeer snel/langzaam reed.Karin had bladeren opgehangen en met een föhn in beweging gebracht. Ellie miste de trein bijna toen die in volle vaart voorbij kwam. Het beeld met de fontein bij de Inbo kwam voorbij en ook in de Ardennen stond het water niet stil. De haren van Suzan werden ook met een föhn in beweging gebracht. Martijna maakte door een lange sluitertijd de A12 helemaal autovrij. Tonnie was bij de Lunterse beek om de spiegeling en stroming te bevriezen.
 
Na deze presentatie werden de prijzen uitgereikt van de sneeuwfoto’s. Eerst werden alle ingezonden foto’s getoond. Esther wint de eerste prijs. De foto had een mooie sfeer, de sneeuw kwam heel natuurlijk over en de blik van Karin (model). gaf de doorslag. Yvonne kreeg een prijs voor de beste setting. Karin en Ad kregen een beloning voor een hele avond poseren.
 
Na de pauze was de presentatie van de themagroep Architectuur Stad en Mens. Veel foto’s werden er getoond van de SOP in Delft, hoewel er ook uitstapjes naar elders waren. Het plafond en de trappen van het station waren gewild. Oude en nieuwe gebouwen waren zowel van binnen als buiten in detail gefotografeerd. TH terrein was erbij. Ook een bakkerij werd prachtig in beeld gebracht met mensen ervoor en binnen. Een winkelgalerij met spiegel gaf een bijzonder effect.Ook het koffiebarretje in een klein Fiatje was leuk om te zien. De mensen op straat met hun mobieltje hoorden er natuurlijk ook bij. Marianne vertelt dat Ellie een bijzondere techniek toepast. Je kunt het een babbeltruc noemen. Ellie wil niet zeggen hoe ze de mensen benadert en wat ze ertegen zegt.
 
OPDRACHT n.a.v. deze avond. Maak twee foto’s van een object, maar beide uit een ander (ongewoon) perspectief genomen.Deze foto’s worden getoond op 25 januari 2018.