Arles2016MBST017_1024x1024Wolter heet ons allen welkom. Vraagt of er mededelingen zijn. Het bestuur heeft niks te melden. Yvonne Schouten deelt mee dat zij in januari gaat verhuizen en Flits dan gaat verlaten. Zij is reuze blij met haar nieuwe huis in Elst (Gld).

Dan vraagt Wolter of we allemaal willen nadenken over een invulling voor 22 februari. Die avond moet door leden worden ingevuld. Graag doorgeven als je iets wil doen.
 
Daarna geeft Wolter het woord aan Willem Wernsen, de fotograaf die vandaag een presentatie geeft. Hij is straat- en portretfotograaf en doet ook documentair. Hij vertelt hoe hij al als tiener een deel van zijn zak/klusjesgeld spaarde om 2e hands fotoboeken te kopen. Hij werd daar zeer door geïnspireerd en besloot dat hij dat ook wilde…fotograferen...en dan in een eigen stijl. Hij werkt in zwart/wit en meestal in het vierkant. In het analoge tijdperk met een Mamiya 6x6 en tegenwoordig met een Fuji systeemcamera. Altijd met vaste lens. Liefst dicht op de mensen. Hij heeft 3 boeken in eigen beheer uitgegeven. O.a. van zijn reizen naar China. Hij heeft intussen al veel gereisd.

Er komen de prachtigste foto’s voorbij…straat en portret…het is duidelijk...dit is een vakman! Wolter stuurde in een mail al links door. Voor hen die er vanavond niet waren zet ik ze er hier weer even bij, dan kun je zijn werk zien.
https://craftandvision.com/blogs/all/in-conversation-willem-wernsen
https://craftandvision.com/blogs/all/how-to-improve-your-street-photography
Volgend jaar komt er een nieuw boek uit en er is een e-book: ”On street Photography” , een educatief boek. Na de presentatie volgt een zeer verdiend groot applaus. Een fijne avond.
 
Dit was de laatste Flitsavond van dit jaar. Volgende keer de wedstrijdavond ! Er lag een aardige stapel ingeleverde foto’s klaar. Hopelijk doet iedereen mee.
 
Fijne feestdagen gewenst iedereen…en tot volgend jaar.