jo_architectuurTonnie heet ons welkom.

Margreet meldt dat Jan Broekhuizen vanaf nu lid is van Flits. Hij wordt van harte welkom geheten. Zij zegt dat het de moeite waard is om de door Jan B. geplaatste foto's op de site te bekijken. Verder meldt zij dat onderwerpen voor de jaarvergadering z.s.m. aangemeld moeten worden. Zij worden volgende week in het bestuur besproken. Er gaat een kaart rond om naar Ellie Kuper verstuurd te worden i.v.m. het overlijden van haar man. Er gaat een afvaardiging van Flits naar de plechtigheid. Verder wordt gevraagd de wedstrijdfoto's op de site te plaatsen.

Vanavond worden de foto's n.a.v. de architectuurpresentatie van Jo getoond.

Frits heeft een restaurant vanuit 2 standpunten gefotografeerd. Hoewel een lelijk gebouw wil hij hiermee het belang van het standpunt laten zien.

Jan heeft Hotel v.d. Valk in Veenendaal op twee heel verschillende manieren vastgelegd, één vanaf de kop, waardoor het gebouw min of meer zweeft, en de andere waarbij het gehele gebouw in zijn omgeving wordt getoond met mooie luchten.

Jo hield het dicht bij huis. Detail van muren met regenpijp. De andere foto waren de glas in loodramen in kozijn tot aan de nok van het huis.

Klaas bracht een villa in beeld. Om dit vanuit een hoger standpunt te kunnen nemen bezocht hij de overburen (in de slaapkamer).

Margreet liet de Erasmusbrug in z'n geheel zien. Mooi in het avondlicht en ook van onderaf. Prachtige sfeer Martijna had twee prachtige standpunten ingenomen bij het Eemhuis in Amersfoort.

Suzan was daar ook geweest en had weer heel andere standpunten.

Zij was ook bij Onze Lieve Vrouwenkerk. Mooi laag standpunt met kerk en lichtmast. De andere foto was een spiegeling van de kerk in de gracht.

Puck had een wit "Mondriaan" gebouw van de buitenzijde en een trappengalerij binnen.

Tonnie was in Utrecht bij de loopbrug achter het station en zag een gebouw voor zich. Toen ze zich omdraaide stond hetzelfde gebouw gespiegeld in een ander glazen gebouw.

Yvonne liet een foto genomen vanaf een boot zien van het Concertgebouw in Kopenhagen. De ene gaf een duidelijk beeld van het gebouw terwijl de frontfoto het gebouw 'heel gewoon' maakte.

Na de pauze gaan we onze camera's ontdekken. Groepjes met hetzelfde merk camera vormen zich. We horen veel positieve reacties. Zelfs de meest doorgewinterde fotografen zeggen toch weer wat geleerd te hebben. Marijke kreeg zelf privéles met haar nieuwe Panasonic.

Klaas had nog kaarten in de aanbieding. Degene die kaarten hebben meegenomen, moeten deze afrekenen met de penningmeester. Graag per bank overmaken.

Einde van een fijne avond.