Aanwezig 15 Flitsers

OrtonWolter heet ons welkom. Een lage opkomst vandaag, slechts 15 leden, jammer. We beginnen met diegenen die een foto hebben waarover ze willen vragen of vertellen.

Jo heeft een foto van een glanzende schutting met gaten (bij museum Boymans van Beuningen) waarachter het Erasmusgebouw staat, en hij wilde de neonletters van het Erasmus wat duidelijker hebben. Er kwam geen pasklare oplossing..foto was ook in JPG gemaakt dus dat maakte het niet makkelijker. Omdat er weinig mensen waren met een foto liet hij er nog één zien..3 bomen tegen witte lucht. Hij vroeg hoe de andere leden landschapfotografie ervaarden..hij zei het moeilijk te vinden om te kiezen wat je vastlegt. Hier werd wat over gediscussieerd..altijd prima.

Als 2e kwam Margreet met een bosfoto waarop zij het “Orton-effect” had toegepast. Dat is een deel van de foto vervagen voor andere sfeer. Margreet was er erg enthousiast over, en terwijl zij vertelde had Corine op Youtube al een instructiefilmpje gevonden dat zij per mail aan alle leden doorstuurde. Iedereen kan dus kijken wat er bedoeld werd. Margreet toonde nog een tweede foto van paard met veulen, maar daarvan vond zij zelf dat het effect minder geslaagd was.

Om de tijd te vullen werden toen nog wat foto’s getoond die de natuurgroep pas gemaakt had tijdens de SOP naar de Posbank. Klaas gaf er uitleg bij, en wat er aan bewerkt was, en gaf het commentaar door dat de leden gaven tijdens hun eigen bespreking. Mooie opnames van zonsopgang en licht aangevroren landschap.

Pauze.

Na de pauze geeft Marianne uitleg over de verniewde website. Zij vertelt over de geschiedenis van onze website..begonnen in 2003 door Erwin Lam. Inmiddels werken we met de laatste versie van Joomla…3.8.5. Ze laat wat statistieken zien, waaruit blijkt dat we best veel bezoekers hebben. Klaas vraagt hoeveel per jaar (mooi om aan de sponsors door te geven) en het blijkt ca. 15.000 in het afgelopen jaar !

Daarna komt uitleg over de site zelf…over dingen uploaden bij je eigen profiel, en ze vraagt om er op te letten dat je dit actueel houdt. Het blokje met 3 streepjes onder elkaar is het menu teken…daarachter zitten andere pagina’s. Het jaarprogramma is in 1 keer over te zetten naar je agenda als je de Google agenda hebt. Sop gegevens zelf in te vullen..wel letten op alle pagina’s die erbij zitten..alles invullen en dan pas opslaan.

Ze adviseert om altijd in te loggen als je naar de site gaat…anders mis je soms info die niet in het algemene gedeelte staat. Ze benadrukt dat de site van ons allemaal is….en vraagt mee te denken als als er b.v. bij FAQ (veel gestelde vragen) iets niet gevonden wordt dat je het dan aan haar doorgeeft zodat ze dit deel kan uitbreiden. Het zou fijn zijn als er wat meer mensen bij de website-groep kwamen….

Het was weer een prima en leerzame presentatie…verdiend applaus !!

De volgende Flitsavond komt fotografe Liesbeth van Asselt praten over avondfotografie. Ook de mensen uit Maarn zijn hiervoor uitgenodigd..hopelijk veel opkomst.